Online training beeldschermwerk

Voorlichting beeldschermwerk is zorgplicht werkgever

Het is belangrijk dat medewerkers weten wat de risico’s van werken achter een beeldscherm zijn. Evenals een goed gebruik van de werkplek, waardoor medewerkers deze goed kunnen instellen en gebruiken. Door deze online training Gezond werken leren medewerkers arbeidsrisico’s herkennen die kunnen optreden bij kantoor- en computerwerk, waardoor klachten aan rug, nek, schouders en handen worden voorkomen. Uniek aan de training is de interactiviteit door de diverse vraag-antwoord elementen zodat de kennis goed wordt opgenomen.  De Wellnomics online training Gezond Werken is een ergonomietraining die voldoet aan de zorgplicht van de werkgever.

Wellnomics online training beeldschermwerk voor een gezondere werkhouding en betere prestaties

Goed ingestelde en optimale werkplek voor iedere medewerker

Inzicht in en herkennen van arbeidsrisico’s kantoorwerk

U voldoet aan wettelijke verplichting

Geen adviseur nodig

Inzicht in wie training wel/niet heeft gevolgd en afgerond. Versturen reminder mogelijk

Interactieve training met vraag- en antwoord vraagt om actieve houding van medewerker waardoor informatie beklijft

Duurt ca. 15 minuten en kan tussentijds worden onderbroken

Wellnomics online training beeldschermwerk

Deze training gaat over o.a. waarom een veilige werkplek belangrijk is in een kantooromgeving, welke risico’s computerwerk inhoudt, instellingen van bureau en stoel, instelling van de computer en omgevingsfactoren.

Door deze training leren medewerkers arbeidsrisico’s herkennen die kunnen optreden bij kantoor- en computerwerk. Uniek aan de training is de interactiviteit door de diverse vraag-antwoord elementen. Dit vraagt om een actieve houding van de medewerker waardoor de aangeboden informatie goed wordt opgenomen. De training duurt ca 15 minuten en kan tussentijds worden onderbroken.

De training kan worden gecombineerd met de Online werkplek en lichaamshouding inventarisatie. Deze inventarisatie duurt ca 5 minuten en kan ook tussentijds worden onderbroken.

De werkplekinventarisatie geeft onder andere inzicht in de ergonomie van de stoel, de hoogte van het bureau, de positie van het beeldscherm, de muispositie, het gebruik van een documenthouder en een voetensteun en de houding tijdens het werken met de computer.

Als de inventarisatie is voltooid krijgt u een persoonlijk plan van aanpak. Hierin staat welke risicofactoren er zijn voor uw werkplek en krijgt u aanbevelingen om deze risico’s te verminderen.

  • Vanaf 50 medewerkers
  • medewerkers melden zich online aan en kunnen direct starten
  • Verantwoordelijke arboprofessional kan zien of de training is afgerond en zo nodig reminders versturen

Wellnomics nieuwsbrief