Wellnomics WorkPace

Wat is WorkPace?

WorkPace is een hulpmiddel voor meer vitaliteit en duurzame inzetbaarheid op kantoor waardoor mensen meer geconcentreerd en productief werken.

Wellnomic software is wetenschappelijk onderbouwd en uitvoerig gevalideerd in de praktijk. Wereldwijd werken 1.2 miljoen computergebruikers dagelijks met Wellnomics software.

Waarom WorkPace voor meer vitaliteit?

Beeldschermwerk kan gezondheidsklachten en verzuim op kantoor veroorzaken. Door beeldschermwerk zitten werknemers vaak langdurig stil. Wie te weinig beweegt tijdens een werkdag kan klachten ontwikkelen. WorkPace helpt beeldschermwerkers herinneren, door gezond werken tips, ontspan- en beweegpauzes, om regelmatig in beweging te komen waardoor computerwerk gezonder en productiever wordt.

De gezond werken tips gaan o.a. persoonlijke effectiviteit, minder zitten, stresspreventie, werkhouding, werkplek en sneltoetsen. Op deze manier wordt computerwerk afgewisseld met fysieke activiteit en gedragsverandering. Beeldschermwerkers hebben minder last van vermoeidheid, concentratieverlies en klachten als gevolg van computergebruik en de productiviteit wordt verhoogd.

Wat doet WorkPace?

WorkPace inventariseert computergebruik, pauzegedrag en werkintensiteit. Door middel van het dashboard geeft WorkPace een persoonlijke terugkoppeling op het werkgedrag. Verkleurende tijdbalken ondersteunen dit visueel. Hierdoor kunt u zien waarop u kunt bijsturen om gezonder te werken. Dit draagt bij aan bewustwording. Bewustwording is een eerste stap van gedragsverandering naar gezond en vitaal werken op kantoor.

WorkPace is prettig in het gebruik

Workpace heeft een goede gebruikerservaring door toepassing van het Windows (flat web) design. Er zijn contrasterende kleuren, een duidelijke grid, geen afleidende elementen en veel witruimte.

 

WorkPace is wetenschappelijk gevalideerde software

WorkPace is uitgebreid in de praktijk getest en gevalideerd. Lees hier het whitepaper met wetenschappelijk bewijs van de effectiviteit van WorkPace van WorkPace bij TNO, Boeing, Eli Lilly en 50 andere pilot studies.

WorkPace voor meer vitaliteit op de werkvloer

Hulpmiddel voor meer vitaliteit en duurzame inzetbaarheid op kantoor waardoor meer geconcentreerd en productief

Minder werkdruk en werkstress door het afwisselen van computerwerken en fysieke inspanning. Meer bewegen bevordert de bloedsomloop waardoor afvalstoffen worden afgevoerd

Meer inzicht in hoe gezond u werkt? Het WorkPace dashboard geeft u feedback in een oogopslag

RSI klachten voorkomen en beperken door structureel gezonder te werken! Gezondheidstips in ontspanpauzes over werkhouding, energie oefeningen, gezonde werkplek en verminderen werkdruk en werkstress

Wetenschappelijk gevalideerde software. Zie kennis pagina voor meer informatie

Hoe zorgt WorkPace voor meer vitaliteit op de werkvloer: en hoe voorkomt het RSI?

Iedere werknemer is verschillend. Daarom kan WorkPace worden aangepast aan de gebruiker. WorkPace ondersteunt drie typen gebruikers

 • Feedback op eigen werkgedrag – voor computergebruikers zonder gezondheidsklachten
 • Behouden van lichamelijke en mentale fitheid – voor computergebruikers die een gezonde werkstijl nastreven
 • Herstel bij RSI/CANS – voor computergebruikers met computerwerk gerelateerde gezondheidsklachten

WorkPace helpt beeldschermwerkers herinneren, door gezond werken tips, ontspan- en beweegpauzes, om regelmatig in beweging te komen.

Innovaties

WorkPace 5.4

De melding 10 minuten pauze na iedere 2 uur beeldschermwerken is komen te vervallen

In het Arbobesluit is de verplichting om bij beeldschermwerken iedere twee uur 10 minuten te pauzeren komen te vervallen. Deze absolute norm past volgens de overheid niet meer bij de variatie aan beeldschermwerk die werken in de moderne tijd met zich meebrengt. Dit staat in Artikel I, onderdeel X (artikel 5.10) van het Besluit van 5 december 2018.

Het vervallen van deze 2-uursnorm doet niets af aan de zorgverplichting van de werkgever. Deze moet het werk zo organiseren dat medewerkers voldoende pauzeren bij beeldschermwerk. Om zo klachten te voorkomen. WorkPace ondersteunt hierbij.

Dashboard – intuïtieve feedback, eenvoudig instellen

 • Het dashboard geeft intuïtieve feedback en is eenvoudig in te stellen.
 • Feedback: de mate van risicovol computerwerken weergegeven door verkleurende (groen-geel-oranje-rood) tijdbalken en icoontjes.
 • Computer- en muisgebruik vergelijken met de referentiegroep door de computermuis over de tijdbalk te bewegen.
 • Het daadwerkelijk aantal genomen pauzes en het aantal aangeboden pauzes vergelijken door de computermuis over de pauzegedragvelden te bewegen.
 • Verkleurende smileys op het dashboard geven de natuurlijke en aangeboden pauzes en het daadwerkelijk aantal genomen pauzes weer.
 • Voor zowel ontspanpauzes als beweegpauzes.
 • Het cijfer op de taakbalk geeft de werkintensiteit van vandaag aan. Als de smiley vaak rood is, de werkintensiteit vaak 9 of hoger dan dient een zwaardere instelling gekozen te worden voor meer vitaliteit gedurende de dag.
 • Instellen kan door middel van de 8 presets maar het is ook mogelijk, naar individuele voorkeur tips, workouts, pauzes, limieten etc. in te stellen.
 • Koppeling naar Risicoprofiel voor uitgebreide rapportages en adviezen.

 

Persoonlijke terugkoppeling

Door terugkoppeling op computerwerkgedrag kunt u zien waarop u kunt bijsturen  om gezonder te werken. Dit draagt bij aan bewustwording. Bewustwording is een eerste stap naar gedragsverandering voor meer vitaliteit op de werkvloer.

Ondersteuning van een gezonde leef- en werkstijl

WorkPace heeft een Bibliotheek met tips voor gezond werken. Standaard bevat deze tips over minder zitten, persoonlijke effectiviteit, stresspreventie, effectieve communicatie, werkhouding, leefstijl, werkstijl, werkplek en sneltoetsengebruik. Tips kunnen ook zelf worden toegevoegd, zowel persoonlijk als organisatiebreed.

Lees hier meer over WorkPace innovaties

Wat onze klanten zeggen

 • "Handig programma. Het laat je realiseren dat je te lang achter elkaar te ingespannen werkt. Het maakt je bewust om even iets anders te doen (opruimen bijvoorbeeld)."

 • "Het geeft op de juiste momenten een goed advies dat niet dwingend is"

 •  "Ik ga veel vaker zitten en staan met de zit-sta software. Fijn programma want het helpt me herinneren om af te wisselen."

 • "De rapportagefunctie van Wellnomics Risk Management is zeer sterk. Geen enkel ander bedrijf biedt rapportages aan met zoveel details. Het is een groot pluspunt voor ons. Het laat je als manager zien waar op te focussen."

 • "Wellnomics Risk Management biedt de mogelijkheid om rapportages te maken van verschillende afdelingen waarbij individuele gegevens zijn geanonimiseerd."

Prijslijst WorkPace

Wellnomics nieuwsbrief