Wellnomics Risk Management

Signaleren werkdruk en werkstress binnen organisaties

Wellnomics Risk Management inventariseert werkdruk en werkstress op de werkvloer en klachten aan het houding- en bewegingsapparaat door online assessments. Op de achtergrond van de computer wordt computer werkgedrag gemeten. Verder bevat het een werkplekinventarisatie en een training gezond werken.

Persoonlijke terugkoppeling

Na het doorlopen van de vragenlijsten wordt een persoonlijk rapport gemaakt. Hierin staat welke werkdruk- en werkstressfactoren een hoog risico vormen. Iedere medewerker kan zijn persoonlijk rapport op ieder gewenst moment bekijken. Voor ieder van de onderdelen die een hoog risico vormen worden meerdere aanbevelingen gedaan om gezonder te werken. Deze aanbevelingen zijn wetenschappelijk onderbouwd, praktisch uitvoerbaar en budget neutraal. Iedereen kan er direct mee aan de slag,

Managementrapportages

De managementrapportages geven gedetailleerde analyses van werkdruk- en werkstressfactoren, klachten aan houding- en bewegingsapparaat en computer werkgedrag.

Wellnomics Risk Management is een flexibele online oplossing. Het is mogelijk een keuze te maken uit de verschillende modules. De optie managementrapportages kan worden in- of uitgeschakeld. Rapportages kunnen worden geanonimiseerd of naar naar afdeling worden uitgedraaid.

Neem contact op voor persoonlijk advies of voor een demo.

Wellnomics Risk Management

Signaleren van werkdruk en werkstress binnen organisaties

Bevat werkplekinventarisatie en training gezond werken

Uitgebreid risicoprofiel met aanbevelingen per medewerker

Managementrapportages met overzicht van risicofactoren en aanbevelingen

Beperkt gezondheidsklachten door het stimuleren van een gezonde werkstijl

De aanbevelingen zijn wetenschappelijk onderbouwd, praktisch uitvoerbaar en budget neutraal. Iedereen kan er direct mee aan de slag

Wellnomics Risk Management

Persoonlijke terugkoppeling en managementrapportages

Werkdruk- en werkstress op de werkvloer

Deze inventarisatie vraagt naar de lichamelijke conditie en hoe gemakkelijk men zich kan ontspannen. Dit geeft aan hoe vermoeid spieren zijn en hoe snel men van vermoeidheid kan herstellen.

Tevens geeft het inzicht in niet-fysieke aspecten van de werkomgeving, zoals werklast, werkdruk en de mate waarin men zich gesteund voelt door het management en collega’s. Dit kan de manier waarop het lichaam reageert op fysieke stressfactoren beïnvloeden.

Klachten aan houding- en bewegingsapparaat

Dit onderdeel inventariseert eventuele klachten of ongemakken die worden veroorzaakt of verergerd door computergebruik.

Computerwerk gedrag

Hierbij wordt meegenomen Computergebruik, Werkintensiteit en Pauzegedrag. Dit wordt automatisch op de achtergrond van de computer gemeten

Werkplekinventarisatie

De werkplekinventarisatie geeft inzicht in de ergonomie van de stoel, de hoogte van het bureau, de positie van het beeldscherm, de muispositie, het gebruik van een documenthouder en een voetensteun en de houding tijdens het werken met de computer. Als er verbeteringen zijn volgen aanbevelingen.

Training Gezond werken / Beeldschermwerk

Deze training gaat over o.a. waarom een veilige werkplek belangrijk is, welke risico’s computerwerk inhoudt, instellingen van bureau en stoel, instelling van de computer en omgevingsfactoren.

Stappen die doorlopen worden

Wellnomics Risk Management bestaat uit verschillende stappen die doorlopen worden en terugkeren

 1. Inventariseren computerwerk gedrag, werkdruk en werkstress, klachten aan houding- en bewegingsapparaat, werkplekinventarisatie,
 2. Training Gezond werken / beeldschermwerk
 3. Gezondheidsrisicorapport beschikbaar voor medewerker en management
 4. Opvolgen van aanbevelingen in rapport (maatregelen)
 5. WorkPace activeren als dit een aanbeveling uit het rapport is. WorkPace maakt onderdeel uit van Wellnomics Risk Management.
 6. Evalueren na een afgesproken tijd als aanbevelingen zijn uitgevoerd. Evalueren vindt plaats door inventarisaties uit te voeren.

Wat onze klanten zeggen

 • "Handig programma. Het laat je realiseren dat je te lang achter elkaar te ingespannen werkt. Het maakt je bewust om even iets anders te doen (opruimen bijvoorbeeld)."

 • "Het geeft op de juiste momenten een goed advies dat niet dwingend is"

 •  "Ik ga veel vaker zitten en staan met de zit-sta software. Fijn programma want het helpt me herinneren om af te wisselen."

 • "De rapportagefunctie van Wellnomics Risk Management is zeer sterk. Geen enkel ander bedrijf biedt rapportages aan met zoveel details. Het is een groot pluspunt voor ons. Het laat je als manager zien waar op te focussen."

 • "Wellnomics Risk Management biedt de mogelijkheid om rapportages te maken van verschillende afdelingen waarbij individuele gegevens zijn geanonimiseerd."

Wellnomics nieuwsbrief