Wellnomics Risk Management

De Module Computer Werkgedrag van Wellnomics Risk Management (WRM) beperkt gezondheidsklachten van beeldschermwerken door het stimuleren van een gezonde werkstijl. De WorkPace sensoren in WRM meten 32 mogelijk bronnen voor gezondheidsrisico’s. Het geavanceerde WRM-algoritme analyseert deze en vertaalt ze naar een persoonlijk risicoprofiel met aanbevelingen voor een gezondere werkstijl.

De online inventarisatie Werkdruk en Werkstress van Wellnomics Risk Management bestaat uit een aantal inventarisaties. Na het doorlopen van deze vragenlijsten wordt een persoonlijk rapport gemaakt waarin staat welke werkdruk- en werkstressfactoren een hoog risico vormen. Tevens worden aanbevelingen gedaan om de stressfactoren te verminderen. 

Wellnomics Risk Management Computerwerkgedrag

Geeft uitgebreid risicoprofiel met aanbevelingen per medewerker

Beperkt gezondheidsklachten van beeldschermwerken door het stimuleren van een gezonde werkstijl

Meet 32 mogelijke bronnen voor gezondheidsrisico’s zoals Computergebruik, Werksnelheid en werkintensiteit en Pauzegedrag

Voor ieder onderdeel worden meerdere aanbevelingen gedaan om gezonder te gaan werken

De aanbevelingen zijn wetenschappelijk onderbouwd, praktisch uitvoerbaar en budget neutraal. Iedereen kan er direct mee aan de slag

Wellnomics Risk Management

Wellnomics Risk Management – Computerwerkgedrag

De module Computer werkgedrag van Wellnomics Risk Management (WRM) beperkt en/of voorkomt gezondheidsklachten van beeldschermwerken door het stimuleren van een gezonde werkstijl. De WorkPace sensoren in WRM meten 32 mogelijke bronnen van gezondheidsrisico’s. Het geavanceerde WRM-algoritme analyseert deze en vertaalt ze naar een persoonlijk risicoprofiel met aanbevelingen voor een gezondere werkstijl..

Risicoprofiel met aanbevelingen

Iedere medewerker krijgt een persoonlijk risicoprofiel te zien. Hierin wordt aangegeven wat de risico’s zijn voor Computergebruik, Werksnelheid en werkintensiteit en Pauzegedrag. Voor ieder onderdeel worden meerdere aanbevelingen gedaan om de risico’s op te heffen. De aanbevelingen zijn wetenschappelijk onderbouwd, praktisch uitvoerbaar en budget neutraal. Iedereen kan er direct mee aan de slag.

Uitvoerige toelichting op de aanbevelingen

De uitvoerige persoonlijk toelichting geeft in detail de persoonlijke analyse weer: wat is er gemeten in welke periode, hoe verhoudt de meting zicht tot de referentiegroep en wat kan de medewerker ondernemen om risico’s verder terug te brengen. Objectieve persoonlijke feedback blijkt de krachtigste motivator voor medewerkers om risico’s op te lossen.

In Wellnomics Risk Management kan WorkPace worden geactiviteerd

WorkPace pauze ondersteuning is volledig in WRM geïntegreerd en kan als dat gewenst is worden geactiveerd.

Innovaties laatste versie

WRM V3.2

 • Foto’s en notities toevoegen aan het gebruikersprofiel. Foto’s van bijvoorbeeld de werkplek en gemaakt met de mobiele telefoon kunnen gemakkelijk aan het gebruikersprofiel worden toegevoegd samen met een notitie.
 • Kies risico of prioriteit om gebruikers te beschrijven
 • Verbeterde sneltoetsen voor training en evaluaties
 • Geoptimaliseerd voor telefoon
 • Nieuwe zoekfunctie toegevoegd: zoek gebruiker
 • Het menu: installeer Wellnomics WorkPace kan indien gewenst worden uitgezet
 • Verbeteringen aan lay-out van pagina: mijn risicoprofiel
 • De gebruikers met het hoogste risico worden eerst getoond

Wat onze klanten zeggen

 • .                 .                                                   .                                        ."Handig programma. Het laat je realiseren dat je te lang achter elkaar te ingespannen werkt. Het maakt je bewust om even iets anders te doen (opruimen bijvoorbeeld)"

 • .                     .                                  .                                           . . "Het geeft op de juiste momenten een goed advies dat niet dwingend is"

 • "De rapportagefunctie van Wellnomics Risk Management is zeer sterk. Geen enkel ander bedrijf biedt rapportages aan met zoveel details. Het is een groot pluspunt voor ons. Het laat je als manager zien waar op te focussen."

 • "Wellnomics Risk Management biedt de mogelijkheid om geaggregeerde rapportages te maken voor verschillende groepen waarbij het, indien gewenst,  individuele gegevens anonimiseert."

Wellnomics nieuwsbrief