Wellnomics Risk Management

Signaleren werkdruk en werkstress binnen organisaties

Wellnomics Risk Management signaleert de mate van werkdruk en werkstress binnen organisaties en geeft uitgebreide persoonlijke terugkoppeling voor iedere werknemer. De terugkoppeling bestaat uit toelichting op de inventarisatie en aanbevelingen waarmee de medewerker direct aan de slag kan.

Computergedrag – uitgebreide terugkoppeling

Wellnomics Risk Management bevat tevens een uitgebreide persoonlijke terugkoppeling op computer werkgedrag. Dit is een uitbreiding op WorkPace en geeft een persoonlijke toelichting op factoren van computer werkgedrag die extra aandacht nodig hebben om klachten te voorkomen of te verminderen.

Wellnomics Risk Management onderdelen

Wellnomics Risk Management bestaat uit de volgende onderdelen. Deze kunnen naar wens van de organisatie worden samengesteld. Persoonlijke terugkoppeling maakt hier standaard onderdeel van uit.

 • Werkdruk en werkstress inventarisatie
 • Klachten aan het houding- en bewegingsapparaat inventarisatie
 • Computer werkgedrag inventarisatie
 • Werkplekinventarisatie
 • Training gezond werken
 • Persoonlijke terugkoppeling met toelichting en uitgebreide aanbevelingen waar je direct mee aan de slag kan

 

Persoonlijke uitgebreide terugkoppeling met uitleg en aanbevelingen

Na het doorlopen van de vragenlijsten wordt een persoonlijk rapport gemaakt. Hierin krijgt iedere medewerker een persoonlijke terugkoppeling op computergedrag, werkdruk- en werkstressfactoren die samenhangend met klachten een hoog risico vormen. Iedere medewerker kan het persoonlijk rapport op ieder gewenst moment bekijken. Voor ieder van de onderdelen die een hoog risico vormen worden meerdere aanbevelingen gedaan om gezonder te werken. Deze aanbevelingen zijn wetenschappelijk onderbouwd, praktisch uitvoerbaar en budget neutraal. Iedereen kan er direct mee aan de slag,

Managementrapportages

Het is mogelijk geanonimiseerd managementrapportages naar afdeling te maken. De optie managementrapportages kan ook worden uitgeschakeld. De rapportages geven gedetailleerde analyses van werkdruk- en werkstressfactoren, klachten aan houding- en bewegingsapparaat en computer werkgedrag.

Neem contact op voor persoonlijk advies of voor een demo.

Wellnomics Risk Management

Signaleren van werkdruk en werkstress binnen organisaties

Bevat werkplekinventarisatie en training gezond werken

Uitgebreid risicoprofiel met aanbevelingen per medewerker

Managementrapportages met overzicht van risicofactoren en aanbevelingen

Beperkt gezondheidsklachten door het stimuleren van een gezonde werkstijl

De aanbevelingen zijn wetenschappelijk onderbouwd, praktisch uitvoerbaar en budget neutraal. Iedereen kan er direct mee aan de slag

Wellnomics Risk Management

Inventarisaties en Persoonlijke terugkoppeling 

Werkdruk- en werkstress inventarisatie

Deze inventarisatie vraagt naar de lichamelijke conditie en hoe gemakkelijk men zich kan ontspannen. Dit geeft aan hoe vermoeid spieren zijn en hoe snel men van vermoeidheid kan herstellen.

Tevens geeft het inzicht in niet-fysieke aspecten van de werkomgeving, zoals werklast, werkdruk en de mate waarin men zich gesteund voelt door het management en collega’s. Dit kan de manier waarop het lichaam reageert op fysieke stressfactoren beïnvloeden.

Klachten aan houding- en bewegingsapparaat

Dit onderdeel inventariseert eventuele klachten of ongemakken die worden veroorzaakt of verergerd door computergebruik.

Klachteninventarisatie

Computerwerk gedrag

Hierbij wordt meegenomen Computergebruik, Werkintensiteit en Pauzegedrag. Dit wordt automatisch op de achtergrond van de computer gemeten met WorkPace.

Werkplekinventarisatie

De werkplekinventarisatie geeft inzicht in de ergonomie van de stoel, de hoogte van het bureau, de positie van het beeldscherm, de muispositie, het gebruik van een documenthouder en een voetensteun en de houding tijdens het werken met de computer. Als er verbeteringen zijn volgen aanbevelingen.

Training Gezond werken / Beeldschermwerk

Deze training gaat over o.a. waarom een veilige werkplek belangrijk is, welke risico’s computerwerk inhoudt, instellingen van bureau en stoel, instelling van de computer en omgevingsfactoren.

Persoonlijke terugkoppeling

Op ieder gewenst moment is er een overzicht beschikbaar van factoren die een hoog risico vormen. Voor ieder van deze factoren wordt een toelichting en aanbevelingen gegegeven.

Rapport gezond werken

Voorbeeld verbeteren werkhouding

Verbeteren werkhouding

Voorbeeld Hoge mentale belasting

 

Neem contact op voor persoonlijke advies of voor een demoHoge mentale belasting

Stappen die doorlopen worden

Wellnomics Risk Management bestaat uit verschillende stappen die doorlopen worden en terugkeren

 1. Inventariseren computerwerk gedrag, werkdruk en werkstress, klachten aan houding- en bewegingsapparaat, werkplekinventarisatie,
 2. Training Gezond werken / beeldschermwerk
 3. Gezondheidsrisicorapport beschikbaar voor medewerker en management
 4. Opvolgen van aanbevelingen in rapport (maatregelen)
 5. WorkPace activeren als dit een aanbeveling uit het rapport is. WorkPace maakt onderdeel uit van Wellnomics Risk Management.
 6. Evalueren na een afgesproken tijd als aanbevelingen zijn uitgevoerd. Evalueren vindt plaats door inventarisaties uit te voeren.

Wat onze klanten zeggen

 • "Handig programma. Het laat je realiseren dat je te lang achter elkaar te ingespannen werkt. Het maakt je bewust om even iets anders te doen (opruimen bijvoorbeeld)."

 • "Het geeft op de juiste momenten een goed advies dat niet dwingend is"

 •  "Ik ga veel vaker zitten en staan met de zit-sta software. Fijn programma want het helpt me herinneren om af te wisselen."

 • "De rapportagefunctie van Wellnomics Risk Management is zeer sterk. Geen enkel ander bedrijf biedt rapportages aan met zoveel details. Het is een groot pluspunt voor ons. Het laat je als manager zien waar op te focussen."

 • "Wellnomics Risk Management biedt de mogelijkheid om rapportages te maken van verschillende afdelingen waarbij individuele gegevens zijn geanonimiseerd."

Wellnomics nieuwsbrief