Ergonomie training online

Ergonomie training online is een training over ergonomie van de werkplek zowel op kantoor als thuis. Deze duurt slechts 15-20 minuten en informeert beeldschermwerkers over de risico’s in je werkomgeving. Het leert je ook hoe je je werkplek zo goed mogelijk kunt instellen.

Omdat veel beeldschermwerkers nu verplicht thuiswerken vanwege het coronavirus is het belangrijk om ook de werkplek daar zo goed mogelijk in te stellen om klachten aan rug, nek en schouders te voorkomen. Daarom wordt deze ergonomie training nu de eerste 2 maanden gratis aangeboden.

Het is belangrijk dat je weet wat de risico’s van werken achter een beeldscherm zijn. Evenals een goed gebruik van de werkplek, waardoor je deze goed kunt instellen en gebruiken. Door deze online Ergonomie training leer je de risico’s herkennen die met computerwerken samenhangen, waardoor klachten aan rug, nek, schouders, ogen en handen worden voorkomen. Uniek aan de training is de interactiviteit door de diverse vraag-antwoord elementen zodat je de kennis goed opneemt. De Wellnomics online training is een ergonomie training die voldoet aan de zorgplicht van de werkgever.

Ergonomie training online voor een gezondere werkhouding en betere prestaties zowel op kantoor als thuis

Goed ingestelde en optimale werkplek voor iedere medewerker, waardoor minder klachten.

Inzicht in en herkennen van arbeidsrisico’s op kantoor en thuis, waardoor ze kunnen worden voorkomen.

Voor werkgevers: inzicht in percentage medewerkers dat de training heeft afgerond. Versturen reminder is mogelijk

De stof wordt snel opgenomen omdat het een interactieve training is die vraagt om een actieve houding

Duurt 15-20 minuten en kan tussentijds worden onderbroken

Wellnomics online training beeldschermwerk

Deze ergonomie training behandelt alle essentiële onderwerpen

  • Gezondheids- en veiligheidsrisico’s bij beeldschermwerken
  • Aanpassing van stoel en bureau
  • Goede lichaamshouding
  • Positie van scherm, toetsenbord en muis
  • Gebruik van laptops
  • Het belang van pauzes
  • Verlichting, temperatuur en geluid

 

Ergonomie training

 

 

Interactieve afbeeldingen maken de training leuk en effectief

De interactieve grafische afbeeldingen helpen medewerkers hun werkplek in een virtuele online omgeving aan te passen en te ontdekken waarom sommige instellingen beter zijn dan andere. De training is ontworpen om de aandacht vast te houden en het leerbehoud te maximaliseren.

Quiz ter afsluiting van ieder onderdeel

Een korte quiz aan het einde van elke onderdeel bevraagt of het personeel de belangrijkste punten heeft geleerd en begrepen.

Rapport laat het percentage zien dat de training heeft afgerond

Het is mogelijk om automatisch herinneringen te sturen naar medewerkers die de training nog niet (helemaal) hebben voltooid.

Trainingsinhoud kan worden aangepast aan uw behoeften

Als u speciale trainingseisen heeft, kan Wellnomics de ergonomische training aanpassen aan de behoeften van uw organisatie.

Online werkplekonderzoek

De ergonomische training kan worden gecombineerd met Online werkplekonderzoek. Het werkplekonderzoek geeft onder andere inzicht in de ergonomie van de stoel, de hoogte van het bureau, de positie van het beeldscherm, de muispositie, het gebruik van een documenthouder en een voetensteun en de houding tijdens het werken met de computer.

Als het werkplekonderzoek is voltooid krijgt u een persoonlijk plan van aanpak. Hierin staat welke risicofactoren er zijn voor uw werkplek en krijgt u aanbevelingen om deze risico’s te verminderen.

  • Vanaf 50 medewerkers
  • medewerkers melden zich online aan en kunnen direct starten
  • Verantwoordelijke arboprofessional kan zien of de training is afgerond en zo nodig reminders versturen

Wellnomics nieuwsbrief