Samenwerking Wellnomics en HP

Wellnomics en HP zijn een unieke samenwerking aangegaan door Wellnomics software toe te voegen aan HP’s nieuwste Elitebook Dragonfly zakelijke laptop. Door toevoeging van Wellnomics vitaliteitssoftware lopen deze HP laptops voorop in het verbeteren het welzijn en vitaliteit van computergebruikers.

De vitaliteitssoftware komt ook los van de Elitebooks beschikbaar voor de Nederlandse markt in de loop van 2020. De ergonomische vitaliteitssoftware coacht werknemers gedurende de dag om meer in beweging te komen.

 

Vitaliteitssoftware

Hoe vitaal je werkt wordt in het vitaliteitsdashboard weergegeven door een vitaliteitsscore en een overzicht van prestaties en successen en aanbevelingen over hoe je gezonder kunt werken.

De vitaliteitsscore is gebaseerd op beweeggedrag, zit-sta gedrag (indien zit-stabureau wordt gebruikt) computergebruik en pauzegedrag. Later wordt het gebruik van mobiele telefoon en de mogelijkheid voor een koppeling met de fitbit toegevoegd.

De aanbevelingen gaan over meer bewegen, langer staan of meer afwisselen, er worden ook gezond werken tips gegeven. Deze tips gaan over o.a. gezonder computerwerken, persoonlijke effectiviteit en stresspreventie.  De drie belangrijkste aanbevelingen worden getoond in het dashboard. Dat is grafisch vormgegeven met dasboard meters, kleuren en pijlen zodat je snel een goed overzicht hebt. Op alle onderdelen kan worden doorgeklikt om meer gedetailleerde informatie te krijgen.

Op deze manier worden mensen zich meer bewust om in beweging te komen en om computerwerken af te wisselen met fysieke activiteit. Bewustwording is een eerste stap van gedragsverandering naar meer vitaal werken.

 

Gezondheidsproblemen langdurig computergebruik

Langdurig computergebruik kan leiden tot aanzienlijke gezondheidsproblemen als gebruikers niet regelmatig pauzeren en voldoende bewegen gedurende hun werkdag. Lang zitten in dezelfde houding is slecht voor de gezondheid van mensen. Regelmatig bewegen is van cruciaal belang voor het verminderen van langdurige ziektes die samenhangen met zittend gedrag, waaronder een verhoogd risico op het ontwikkelen van diabetes en kanker.

Wilt u meer weten over deze nieuwste software vraag dan hier meer informatie aan.

Wellnomics software voor meer beweging en vitaliteit op kantoor

wissel zitten en staan regelmatig af

Wissel zittend en staand werken regelmatig af

Aanbevelingen voor het gebruik van zit-sta bureaus

Download gratis
Thuiswerken beweegtip

Sta elk half uur op als u veel zit!

Mensen die veel stilzitten hebben een grotere kans op vroegtijdig overlijden dan mensen die tussentijds bewegen. Sta daarom elk half uur op.

Download gratis
Meer vitaliteit

Wat is er mis met langdurig zitten?

‘Zitten is het nieuwe roken!’ Dit lees je tegenwoordig vaak. Maar is zitten echt zo slecht voor je? En is het logisch om de risico’s te …

Download gratis