Wellnomics Wellbeing software

Een geïntegreerde oplossing voor meer vitaliteit

Wil je meer bewegen tijdens de dag, minder zitten en gezonder computerwerken voor meer vitaliteit?

Met Wellnomics wellbeing software werk je gezonder door pauzemeldingen, work-outs, gezond werken tips, aanbevelingen voor gezonder werken met toelichting en inzicht in je persoonlijke successen.

Wellnomics wellbeing software

  • Meer vitaliteit door beweging, ontspanning, gezond werken tips, inzicht in computergedrag en persoonlijke aanbevelingen gezonder werken
  • Minder werkstress en klachten door het afwisselen van computerwerken en beweging
  • Persoonlijke terugkoppeling: het dashboard toont successen en aanbevelingen gezonder werken met uitgebreide persoonlijke toelichting
  • De wellbeing score geeft 24/7 terugkoppeling op hoe gezond je werkt en is gebaseerd op computergebruik, pauzegedrag, zit-sta gedrag en wearables
  • Met Gezond werken tips, pauzemeldingen en HD work-outs, koppeling zit-stabureau en wearables
  • Eenvoudig in te stellen, natuurlijke pauzes worden meegenomen, meldingen kunnen worden ingesteld op alleen signaleren

wellbeing dashboard

De wellbeing score geeft 24/7 terugkoppeling op hoe gezond je werkt en is gebaseerd op computergebruik, pauzegedrag, zit-sta gedrag, en wearables.

Jouw drie grootste successen worden in het dashboard getoond. Je kunt doorklikken voor meer achtergrondinformatie met toelichting waarom het een goede prestatie is.

De aanbevelingen gaan over meer bewegen, langer staan of meer positiewisselingen, meer pauzeren etc. Tijdens de pauzes worden Gezond werken tips gegeven. Deze tips gaan over o.a. persoonlijke effectiviteit en stresspreventie. De drie belangrijkste aanbevelingen worden getoond in het dashboard.

Het dashboard is grafisch vormgegeven met meters, kleuren en pijlen zodat je snel een goed overzicht hebt. Op alle onderdelen kan worden doorgeklikt voor meer gedetailleerde informatie. Tevens wordt aangegeven wat de meest optimale situatie is, en wat je kunt veranderen om gezonder te werken. Bij ieder onderdeel wordt uitgebreide achtergrondinformatie gegeven.

Wil je weten wat de wellbeing score is in de afgelopen periode en wat de veranderingen zijn Afgelopen jaar, Kwartaal en Maand dan zie je dat terug in het Trend overzicht. Daarnaast geeft het inzicht in welke apps je het meest gebruikt.

Op deze manier word je je steeds meer bewust om in beweging te komen en om computerwerken af te wisselen met beweging.

Bewustwording is een eerste stap van gedragsverandering naar meer vitaal werken.

 

Oefeningen

Wellnomics wellbeing bevat rek- en strekoefeningen voor schouders, nek, rug, borst, onderarmen, benen, enkels, pols en handen voor ontspanning en versterking van de spieren (bevorderen van beweging). De work-outs worden getoond in de beweegpauzes. De oefeningen en rekoefeningen zijn geselecteerd om de bloedstroom te herstellen en de spieren te strekken voor de lichaamsdelen die het meeste last hebben van de statische houding van computergebruik. Het strekt de gespannen spieren, waardoor deze zich ontspannen en het bloed gaat stromen. Hierdoor worden afvalstoffen afgevoerd en herstellen de spieren zich. Een selectie van oefeningen is mogelijk.

De oefeningen zijn geselecteerd op basis van studies. Ze zijn bewezen effectief en worden speciaal aanbevolen bij kantoorergonomie.

rekoefening rsi klachten wellnomics workout workpace

De oefeningen worden als HD filmpjes van personen getoond met een beschrijving van het doel, de uitgangspositie en de methode. De duur van het filmpje staat aangegeven, te zien is hoeveel filmpjes in totaal worden getoond in de beweegpauze. Het is mogelijk naar het volgende filmpje te klikken of terug te gaan en de grootte van weergave kan worden geselecteerd, dus beeldvullend of kleiner. De plek van rek wordt door middel van een gekleurd vlak en/of een pijl aangegeven.

Pauzemeldingen

Tijdens computerwerk is er meestal sprake van een statische houding, met de handen over het toetsenbord gebogen, de muis in de hand en ogen op het scherm gericht. Tijdens deze houding gebruik je de spieren in nek, schouders, armen en handen. Hoewel deze spierbelasting niet hoog is, houdt dit toch meestal een aantal uren aan, waardoor de bloedtoevoer naar de spieren aanzienlijk vermindert. Nu kunnen spieren dit tijdelijk opvangen door opgeslagen energie te gebruiken, maar daarna zullen de spieren verzuren en vermoeid raken met pijnklachten als gevolg.

Pauzemeldingen

De mate van pauzemeldingen kan eenvoudig worden geselecteerd door de keuze uit vijf voorgedefinieerde instellingen. De pijl ernaast geeft precies aan wat de meldingen inhouden. Bij de instelling Incidentele meldingen, die nooit het werk onderbreken krijg je alleen een melding van een pauze, deze blokkeert nooit de werkzaamheden.

Gezond werken tips

Tijdens de pauzemeldingen kunnen Gezond werken tips worden getoond. Gekozen kan worden uit: ergonomische tips, sneltoetsen tips, tips voor gezond leven, mentale vitaliteit, familie en thuiswerken. Je kunt aan- of uitvinken welke je wel/niet wilt zien.

Zit-sta bureau koppelen

Een hele werkdag zitten is ongezond. Maar langdurig staan ook. In de praktijk blijkt het lastig om zit-sta bureaus optimaal te gebruiken. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de software helpt bij het meer en beter gebruiken van zit-sta bureaus. Het helpt herinneren om zitten en staan effectief af te wisselen. De software geeft persoonlijk advies over wanneer je het best kunt zitten en wanneer je het best kunt gaan staan.

Er zijn flexibele instellingsmogelijkheden van beginner naar expert, want als je net begint met staan kan dat lastig zijn. Dit moet je opbouwen.

comfortabel staan achter zit-stabureau

Computergebruik

Als je klikt op Computer dan krijg je meer gedetailleerde informatie over computergebruik, zoals dagelijkse tijd op computer, piekgebruik , muisklikken, slepen, bewegingen enz. Op elk onderdeel kan worden geklikt om meer inzicht te krijgen over hoe jouw computergebruik is ten opzichte van de gemiddelde computergebruiker. Het is voor ieder onderdeel mogelijk om trends te zien (maand-kwartaal-jaar). Er is ook “Aanvullend advies” beschikbaar voor alle onderdelen met betrekking tot deze factoren.

Pauzes

Klik op Pauze in mijn wellbeing en je krijgt de verschillende onderdelen van Pauzes te zien zoals micropauzes, beweegpauzes, niet storen gebruik enz. Op ieder onderdeel kan worden geklikt voor aanvullend advies. Tevens worden, indien van toepassing, successen en aanbevelingen getoond. Als je verder doorklikt op micropauze dan wordt een trend getoond en toelichting op hoe de beoordeling ‘redelijk’ is opgebouwd. Je neemt slecht 67% van de micropauzes. Wil je een beoordeling `goed` dan dien je 75% van de micropauzes te nemen. Als je klikt op ‘Verder advies’ dan wordt meer uitgebreide informatie gegeven.

Wil je meer informatie of voor jouw organisatie de software uitproberen? Vul dan onderstaand formulier in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.