Werkplekonderzoek inclusief Ergonomie training

Werkplekonderzoek inclusief Ergonomie training inventariseert de werkplek (thuis en/of op kantoor) van medewerkers en bevat een training over ergonomie van de werkplek. Deze online toepassing informeert beeldschermwerkers over de risico’s van beeldschermwerken. Het leert je ook hoe je je werkplek zo goed mogelijk kunt instellen.

Omdat veel mensen nog steeds veel thuiswerken dient de werkplek daar zo goed mogelijk te worden ingesteld om klachten aan rug, nek en schouders te voorkomen. Door deze online Ergonomie training leer je de risico’s herkennen die met computerwerken samenhangen. Uniek aan de training is de interactiviteit door de diverse vraag-antwoord elementen zodat je de kennis goed opneemt. De training duurt 15-20 minuten. De Wellnomics online training is een ergonomie training die voldoet aan de zorgplicht van de werkgever.

Het werkplekonderzoek inventariseert  onder andere de ergonomie van de stoel, de hoogte van het bureau, de positie van het beeldscherm, de muispositie, het gebruik van een documenthouder en een voetsteun, omgevingsfactoren die bijdragen aan werkcomfort. Het werkplekonderzoek duurt ongeveer 5-10 minuten. Het genereert een risicorapport en geeft aan of de risico’s laag, gemiddeld of hoog zijn. Met maatregelen/aanbevelingen waarmee werknemers meteen aan de slag kunnen.

Werkplekonderzoek inclusief Ergonomie training

Goed ingestelde en optimale werkplek voor iedere medewerker, waardoor minder klachten.

Inzicht in en herkennen van arbeidsrisico’s op kantoor en thuis, waardoor ze kunnen worden voorkomen.

Voor werkgevers: inzicht in risicofactoren werkplek en percentage medewerkers dat de training heeft afgerond. Versturen reminder is mogelijk

De stof wordt snel opgenomen omdat het een interactieve training is die vraagt om een actieve houding.

Met persoonlijk risicorapport voor medewerker en aanbevelingen voor een gezonde en veilige werkplek

Training Ergonomie

Deze ergonomie training behandelt alle essentiële onderwerpen

  • Gezondheids- en veiligheidsrisico’s bij beeldschermwerken
  • Aanpassing van stoel en bureau
  • Goede lichaamshouding
  • Positie van scherm, toetsenbord en muis
  • Gebruik van laptops
  • Het belang van pauzes
  • Verlichting, temperatuur en geluid

 

Ergonomie training

 

 

Interactieve afbeeldingen maken de training leuk en effectief

De interactieve grafische afbeeldingen helpen medewerkers hun werkplek in een virtuele online omgeving aan te passen en te ontdekken waarom sommige instellingen beter zijn dan andere. De training is ontworpen om de aandacht vast te houden en het leerbehoud te maximaliseren.

Quiz ter afsluiting van ieder onderdeel

Een korte quiz aan het einde van elke onderdeel bevraagt of het personeel de belangrijkste punten heeft geleerd en begrepen.

Rapport laat het percentage zien dat de training heeft afgerond

Het is mogelijk om automatisch herinneringen te sturen naar medewerkers die de training nog niet (helemaal) hebben voltooid.

Trainingsinhoud kan worden aangepast aan uw behoeften

Als u speciale trainingseisen heeft, kan Wellnomics de ergonomische training aanpassen aan de behoeften van uw organisatie.

Online werkplekonderzoek

De ergonomische training kan worden gecombineerd met Online werkplekonderzoek. Het werkplekonderzoek geeft onder andere inzicht in de ergonomie van de stoel, de hoogte van het bureau, de positie van het beeldscherm, de muispositie, het gebruik van een documenthouder en een voetensteun en de houding tijdens het werken met de computer.

Als het werkplekonderzoek is voltooid krijgt u een persoonlijk plan van aanpak. Hierin staat welke risicofactoren er zijn voor uw werkplek en krijgt u aanbevelingen om deze risico’s te verminderen.

  • Vanaf 50 medewerkers
  • medewerkers melden zich online aan en kunnen direct starten
  • Verantwoordelijke arboprofessional kan zien of de training is afgerond en zo nodig reminders versturen

Werkplekonderzoek

Werkplekonderzoek

Het werkplekonderzoek stelt de medewerker vragen over onder andere de instellingen van het bureau, beeldscherm en stoel, instellingen en gebruik van computer, omgevingsfactoren die bijdragen aan het werkcomfort, muispositie en -gebruik.

Als het werkplekonderzoek krijgt de medewerker een persoonlijk plan van aanpak. Hierin staat welke risicofactoren er zijn voor hun werkplek en krijgen ze aanbevelingen om deze risico’s te verminderen.

Werknemers krijgen inzicht in de belangrijkste risicofactoren plus aanbevelingen/maatregelen om deze risico’s te verminderen.

Het is mogelijk om de thuiswerkplek te beoordelen omdat medewerkers foto’s in zijn persoonlijke omgeving kan uploaden. Deze foto’s worden alleen gezien door de verantwoordelijke die voor de beoordeling vande thuiswerkplek is aangegeven.

Wellnomics nieuwsbrief