Voorlichting beeldschermwerk is zorgplicht werkgever

Het is belangrijk dat medewerkers weten wat de risico’s van werken achter een beeldscherm zijn. Evenals een goed gebruik van de werkplek, waardoor medewerkers deze goed kunnen instellen en gebruiken. Door de online training Gezond Werken leren medewerkers arbeidsrisico’s herkennen die kunnen optreden bij kantoor- en computerwerk waardoor klachten aan rug, nek, schouders en handen worden voorkomen. De Wellnomics online Training Gezond werken is een ergonomietraining die voldoet aan deze zorgplicht.

Training Gezond Werken/Ergonomietraining

Deze training gaat over o.a. waarom een veilige werkplek belangrijk is in een kantooromgeving, welke risico’s computerwerk inhoudt, instellingen van bureau en stoel, instelling van de computer en omgevingsfactoren.

Door deze training leren medewerkers arbeidsrisico’s herkennen die kunnen optreden bij kantoor- en computerwerk. Uniek aan de training is de interactiviteit door de diverse vraag-antwoord elementen. Dit vraagt om een actieve houding van de medewerker waardoor de aangeboden informatie ook beklijft. De training duurt ca 15 minuten en kan tussentijds worden onderbroken.

De training kan worden gecombineerd met de Online werkplekinventarisatie.

De werkplekinventarisatie geeft onder andere inzicht in de ergonomie van de stoel, de hoogte van het bureau, de positie van het beeldscherm, de muispositie, het gebruik van een documenthouder en een voetensteun en de houding tijdens het werken met de computer.

Als er verbeteringen nodig zijn dan staan deze in de aanbevelingen.

 

Hier kunt u meer lezen over de online training beeldschermwerk

Meer vitaliteit

Meest voorkomende beroepsziekten

Volgens de kerncijfers Beroepsziekten zijn de meest voorkomende beroepsziekten Psychische aandoeningen en Aandoeningen houding- en bewegingsapparaat

Download gratis
Ergonomische invoermiddelen rsi klachten wellnomics

3 overwegingen bij aanschaf ergonomische invoermiddelen

3 dingen die u minimaal moet weten bij aanschaf van ergonomisch toetsenbord en muis

Download gratis
Thuiswerken beweegtip

Sta elk half uur op als u veel zit!

Mensen die veel stilzitten hebben een grotere kans op vroegtijdig overlijden dan mensen die tussentijds bewegen. Sta daarom elk half uur op.

Download gratis