Ergonomisch thuiswerken

Richt je thuiswerkplek zo optimaal mogelijk in

Ben je thuis aan het werk? Heb je je werkplek al goed ingericht? Zorg je dat je voldoende pauzes neemt om productief te blijven werken en om klachten te voorkomen?

Ergonomisch thuiswerken

Omdat veel beeldschermwerkers nu verplicht thuiswerken vanwege het coronavirus is het belangrijk om ook de werkplek daar zo goed mogelijk in te stellen. Wellnomics biedt onderstaande software aan om je thuiskantoor zo optimaal mogelijk in te richten. Hierdoor kun je klachten voorkomen en productief blijven werken.

Bent u werkgever en wilt u uw medewerkers de training en werkplekonderzoek aanbieden. Neem dan contact met ons op en we maken een groep aan voor uw organisatie aan. Medewerkers kunnen foto’s van hun thuisopstelling indienen en u kunt dit indien gewenst bekijken en eenvoudig adviseren hoe de thuisopstelling te verbeteren.

Ergonomie training

Ergonomie training online is een training over ergonomie van de werkplek zowel op kantoor als thuis. Deze duurt slechts 15-20 minuten en informeert beeldschermwerkers over de risico’s in je werkomgeving. Het leert je ook hoe je je werkplek zo goed mogelijk kunt instellen.

Online werkplekonderzoek

Het werkplekonderzoek geeft onder andere inzicht in de ergonomie van de stoel, de hoogte van het bureau, de positie van het beeldscherm, de muispositie, het gebruik van een documenthouder en een voetensteun en de houding tijdens het werken met de computer. Als het werkplekonderzoek is voltooid krijg je een persoonlijk plan van aanpak. Hierin staat welke risicofactoren er zijn voor uw werkplek en krijgt u aanbevelingen om deze risico’s te verminderen.

Pauzegedrag

Op kantoor neem je vanzelf vaker een pauze of beweging. Je loopt naar een collega om wat af te stemmen of je hebt een kletsje bij het koffie apparaat. Thuis heb je veel meer vrijheid. Juist dan blijkt dat we veel meer intensief werken zonder pauzes of beweging. Echter, de productiefste mensen zijn degenen die regelmatig pauzeren.  Thuis moet je je pauzes zelf regelen. Maar hoe lang en hoe vaak moet je dan een pauze nemen? Met WorkPace regel je de ontspan- en beweegpauzes eenvoudig ook thuis.

 

De online applicatie voldoet aan de AVG-wetgeving. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Ergonomie training en werkplekinventarisatie voor een gezondere werkhouding en betere prestaties zowel op kantoor als thuis

Goed ingestelde en optimale werkplek voor iedere medewerker

Inzicht in en herkennen van arbeidsrisico’s op kantoor en thuis

Voor werkgevers: inzicht in percentage medewerkers dat de training heeft afgerond. Versturen reminder is mogelijk

Interactieve training met vragen en antwoorden. Dit vraagt om een actieve houding waardoor de stof sneller wordt opgenomen

Duurt 15-20 minuten en kan tussentijds worden onderbroken

Ergonomische training en werkplekonderzoek

3 tips om RSI-klachten op afstand te houdenErgonomie training

 

 

 

Wellnomics nieuwsbrief